CHcel by som vedet ak je to možne aka stara može byt samica Papagaja Nadherneho kupil som ju minuly rok a povedali mi ze je mlada a vobec mi nechce hniezdit ak sa da tak mi to napiste ale len ti čo to vedia???Mam ju v albume poslednu fotku ak mate čas tak sa kuknite ži a nechaj žit!!!
Samice nádherný dospievajú približne v 12 mesiaci, v tej dobe je ochotná sa páriť, samci dospievajú v druhom až treťom roku. Pokiaľ ich máte vo vonkajšej voliére tak najskor až na jar.
milan101
Ano mavam ich vo vonkajšej voliere ale teras cez zimu su v garaži.Ale hniezdit by som ju nechal az na jar len ani dobudky nechodi len či som ju nekupil ako problemovuži a nechaj žit!!!
kým si papagáj zvykne na prostredie do ktoreho bol privezený na nove zvuky noveho chovatela potravu a tak trvá to mesiace, a hniezdit ti nezacne skôr ako si bude istá ze je u teba v bespecí a ze sa jej ani mladatam nic nestane navise naozaj aj dlzka dna, teplota, vlhkost, a poskytnuta strava ovplivnuju výrazne hniezdiaci pud. Cize dospela byt môze a predtým problemova nemusela byt ale u teba kym jej neposkytnes vsetko co potrebuje problemi roblemy robit môze. A k jej veku pozri na duhovku ak ma biely okraj je starsia mlade maju cele oko cierne, stav operenia a supiny na nohách ty ties pomôzu urcit vek.
Prišiel čas a ja som im dal budku samica mi do nej chodi a škrabe pripravuje si hniezdo to je teda dobre ale mam problem samica a samec sa biju idu proti sebe zobakmy len či nebudu potom vajička prazdne keď sa biju a on ju nespari čo mam robiť za rady dakujemži a nechaj žit!!!
Muž leží na smrteľnej posteli. Zavolá si svojich troch synov, každému dá luk a šíp a kam dostrelia, tam si majú ísť hľadať nevesty, pretože by ešte pred smrťou rád videl svojich potomkov pod papučou. Prvý z nich dostrelí do obrovského paláca a za ženu si zoberie prekrásnu spanilú princeznú. Druhý dostrelí na statok a za ženu si zoberie sedliačku.(Medzi nami, taká kyprá vidiečanka akurát do ruky tiež nie je na zahodenie...)Tretí, Ivan, dostrelí do močiara. Chodí po močiari, chodí, blúdi tam dňom i nocou, až natrafí na hnusnú, bradavičnatú, chlpatú žabu. Tá k nemu prevraví:"Ivanko, ak ma pobozkáš, stane sa zo mňa krásna a bohatá princezná..." Ivan dôjde k záveru, že nakoniec nemá čo stratiť, zavrie oči, zadrží dych a dá žabe pusu. A nič... Žaba opäť prerečie:"Ale Ivanko, to musíš vášnivejšie, inak to nefunguje..." Ivana trošku naduje, ale prekoná odpor a žabu znova pobozká - vášnivejšie. Žaba sa zachichoce a vraví:
"Ivan, Ivan, ty si debil, ja som teplý žabiak Emil..."