Dnes je: Utorok - 7. September 2010 meniny má operenec Tango
... všetko okolo papagájov ...

Menu
Kto je prítomný ?
FÓRUM
Užívateľ:
Heslo:
Uložiť heslo:
[- Registrovať -]
FLASHCHAT

0 users in 2 rooms.

Najnovšie témy

icon03.gif redšie perie na brušku
icon01.gif Amazonan a Mníšek šedý
icon01.gif uletel žako
icon01.gif uletel žakoDobrý deň všetkým touto cestou vás chcem poprosiť o pomoc 29.8.2010 v
icon01.gif papúch senegalsky
icon01.gif kanarik
icon01.gif Jak se zachovat
icon01.gif Vtači strom v byte nad volierou
icon01.gif Od dnes máme korelku :-)
icon01.gif Vykrurovanie volier

Štatistika

Počet prístupov
celkom :
tento mesiac :
z toho včera :
z toho dnes :
práve si nás prezerá :

...
On-line forum PARROTCLUBu

Max.

Prehľad

Registrovať

Hľadať

Pomoc

Prihlásenie

On-line forum PARROTCLUBu / MALÉ PAPAGÁJE / Andulky / aku potravu
V tejto téme sa nachádza 4 príspevkov.
Kubko
icon06.gif aku potravu - 02.02.2010, 20:36:05
Užívateľ

Začali sa mi liahnut mlade andulky,a rodičom pripravujem vaječnu zmes a vobec mi ju nechcu jest co im mam davat jest???
Krmim ich senegalskym prosom a roškom.
Prosim poradte je to dvoležite.

ži a nechaj žit!!!
príspevkov - 81

lota
icon01.gif aku potravu - 02.02.2010, 21:12:09
Užívateľka

ja krmim aj pri mladych normalne: proso, ovos a pod. a pridavam ovocie - jablko, mrkvu, nieco zelene a bielko z vajca tiez - vacsinou sa idu pobit za takym pridavkom
a mlade sa mi zda este skoro - pre tmu, je dlho noc a rodicia krmia len za svetla, preto mozu byt mladata slabe. Ak sa mi stane, ze zahniezdia skor, zapalujem im svetlo - predlzujem den
príspevkov - 240

Jirka Amazonia
icon01.gif aku potravu - 02.02.2010, 21:15:35

Tak nějak nechápu tu mánii cpát ptáky vaječnou směsí při odchovu mláďat. Vejce je bílkovinná bomba, při jednostranném krmení to neúměrně zatěžuje organismus mláďat. Myslíte že v přírodě sotva se vylíhnou mláďata, přestane matka příroda ptáky krmit tím co jindy a všude se tam začne z ničeho nic vyskytovat vaječná směs?
príspevkov - 3460

oondroo
icon01.gif aku potravu - 03.02.2010, 08:30:48
Užívateľ

@Jirka, možno ma tu teraz ukameňujú za môj názor, ale v prírode zháňajú papagáje potravu v okruhu niekoľkých kilometrov štvorcových, kŕmia sa potravou, ktorú im len ťažko nahradíme, niektoré druhy sa živia aj napr. hmyzom, či larvami. Potravu majú pestrú, vyberajú si čo potrebujú. Nechcem tým naznačiť že na stromoch začne rásť vaječná zmes. Napríklad austrálske druhy sa rozmnožujú v období dažďov, keď majú dostatok potravy. Ale vo voliérach, kde majú pár metrov štvorcových nemajú možnosť samé si hľadať potravu, a čakajú len na to, kedy im chovateľ stravu prinesie. Je na nás, aby sme im pri odchove poskytli tú najlepšiu starostlivosť a čo najpestrejšiu stravu, samozrejme takú, čo im neublíži. Z mojej skúsenosti viem, že keď sa mi vyliahli andulky, a vaječnou zmesou som nekŕmil, alebo kŕmil sporadicky, odchovať sa im ich nepodarilo, a mladé uhynuli. Keď som začal podávať vaječnú zmes pravidelne, denne, spolu so suchým krmivom, ovocím a zeleninou, odchovy sa podarili a boli početné. Toľko môj názor a moja skúsenosť.
príspevkov - 156

Zmeniť fórum
Prejsť do okruhu:
-- pForum 1.30 / © Thomas Ehrhardt, 2000-2006 --

Vyhľadávač
Rýchle vyhľadávanie:

... citáty, vtipy ...
Prečo sa blondínka plazí po zemi?
Hľadá trvalo nízke ceny.
Náhodný obrázok
Honeyho si už moc k telu nepripúšťam v štyroch rokoch sa mu už nedá veriť, bez varovania občas kusne ;-)
Komentáre: 1
© Coala, 2002 - 2010
top CSS Design by Müller WebSolution