Ahojte, chystám sa korelám vyrobiť poličku na stenu s bidlami a chcela by som ju trochu farebne pomaľovať. Určite tu viacerí vyrábate hračky. Chcela by som vedieť kde by som mohla kúpiť potravinársku farbu.
ak to dobre chápem, ide o to, aby to nebolo natreté nejakým chemickým sajrajtom, keby si papagáj zobol, čo on si zobne určite, tak aby z toho nepošiel. Akou farbou sa farbia hračky pre papagáje netuším, ja našej korele na hranie nechávam drevo prírodné, nefarbím ničím. Tú dosku by som natrela nejakou interiérovou vodou riediteľnou farbou na drevo a zalakovať to lakom čo má atest na styk s potravinami /Laksil, Axapur, Balakryl Sportakryl Special a pod./, v predajni farby-laky by ti mali vedieť poradiť, za predpokladu že natrafíš na znalý a ochotný personál.
anina napísal(a):[i]ak to dobre chápem, ide o to, aby to nebolo natreté nejakým chemickým sajrajtom, keby si papagáj zobol, čo on si zobne určite, tak aby z toho nepošiel.
Presne, aby to bolo pre nich úplne neškodné. Ďakujem za rady.
Ja som si kúpil potravinársku farbu do pečiva. Predávajú to v drogérii. Osobne to chcem použiť na nafarbenie drevených "hračiek", lebo predsa len papúšikovia sú radšej, keď všetko hýri pestrými farbami
tie potravinárske farby čo predávajú v drogérii vo väčšine prípadov obsahujú soľ, pozor na to!!!, pred kúpou odporúčam prečítať si zloženie, lebo keď nimi niečo zafarbíte a dáte tej farby viac keď chcete dosiahnuť sýtu farbu, má to hroznú chuť ak chcete použiť na farbenie potravinárske farbivo, radšej odporúčam použiť práškové potravinárske farby zn. Kovandovi, bežne sa dajú kúpiť v hypermarketoch, tie soľ neobsahujú, majú výdatnú farbiacu schopnosť aj krásne pestré farby, samozrejme v základných farebných odtieňoch, z nich sa potom dajú miešať iné farby podľa potreby /fialová, čierna a pod./.