Dnes je: Utorok - 7. September 2010 meniny má operenec Tango
... všetko okolo papagájov ...

Menu
Kto je prítomný ?
FÓRUM
Užívateľ:
Heslo:
Uložiť heslo:
[- Registrovať -]
FLASHCHAT

0 users in 2 rooms.

Najnovšie témy

icon03.gif redšie perie na brušku
icon01.gif Amazonan a Mníšek šedý
icon01.gif uletel žako
icon01.gif uletel žakoDobrý deň všetkým touto cestou vás chcem poprosiť o pomoc 29.8.2010 v
icon01.gif papúch senegalsky
icon01.gif kanarik
icon01.gif Jak se zachovat
icon01.gif Vtači strom v byte nad volierou
icon01.gif Od dnes máme korelku :-)
icon01.gif Vykrurovanie volier

Štatistika

Počet prístupov
celkom :
tento mesiac :
z toho včera :
z toho dnes :
práve si nás prezerá :

...
On-line forum PARROTCLUBu

Max.

Prehľad

Registrovať

Hľadať

Pomoc

Prihlásenie

On-line forum PARROTCLUBu / VEĽKÉ PAPAGÁJE / Žakovia / Žako a koupání
V tejto téme sa nachádza 17 príspevkov.
berta
icon01.gif Žako a koupání - 09.03.2010, 19:30:31
Užívateľka

Proč zrovna já musím mít doma takové čuňátko???? Postřikovače se šíleně bojí,to by se umlátil v kleci a když mu dám na dno klece misku,tak se jen koukne,co jsem mu to tam strčila a otráveně zas jde zpět na bidlo.Začal pomalinku přepeřovat a asi by mu to udělalo dobře,ale to bych mu musela dát narkózu
príspevkov - 70

liaj1
icon01.gif Žako a koupání - 09.03.2010, 19:47:38
Užívateľka

můj "dokonalý" papoušek alis má taky jednu vadu: nenávidí vodu. jak mě vidí s rozprašovačem, začně vrčet jak buldok. stuhne (papoušek, který si koupel užívá, se právě naopak načepýří a uvolní), vrčí a zabíjí mě pohledem. ale jsem nekompromisní. umýt se prostě musí (aspoň shora). asi před 3 měsíci jsem ji začala brávat s arniem do koupelny. arnie vodu miluje a dost se po sobě "opičí". zatím jsme ale došli jenom k tomu, že smočí nohu...snad se v horizontu pár let dočkám nějaké změny

tak zkus třeba ji brávat s sebou do koupelny. s arniem jsem to dělala taky tak. jednoho dne ke mě skočil do vany a bylo. teď už se rochní sám a je maximálně spokojený . a to přitom rozprašovač taky nemusí...
príspevkov - 393

berta
icon01.gif Žako a koupání - 09.03.2010, 19:55:57
Užívateľka

Já ho sebou beru do koupelny pokaždé když se jdu koupat,jen na mě čumí a volá:"čau kluku!!!!!",tak nevím ,co si o tom mám myslet .Ale dává si velkýho majzla,aby náhodou nespadl.Je to chlap-dobytek,ještě že nemají zuby,ty by mu shnily
príspevkov - 70

veverka24
icon01.gif Žako a koupání - 09.03.2010, 20:12:36
Užívateľka

moji sa tiež nejako radi nekupu. Postrekujem ich ale buď "nasilu" v klietke (už sa naučili, že neujdú )samička máve častejšie kúpaciu náladu. mám ale pocit, že čím sú starší, tak sa radšej dajô postriekať. Dokonca som párkrát pristihla samčeka - čuníka, ako sa chce rochniť v miske na vodu alebo v ovocí. Hneď som využila a riadne ho zmáčala
Vesmír nám vždy pomáha bojovať za naše sny, nech sa zdajú akokoľvek hlúpe.
Lebo sú to naše sny a iba my vieme, koľko nás stojí, že ich snívame.
P.Coelho
príspevkov - 346

liaj1
icon01.gif Žako a koupání - 09.03.2010, 21:02:19
Užívateľka

Já ho sebou beru do koupelny pokaždé když se jdu koupat,jen na mě čumí

a já myslela, jak jsem ti skvěle neporadila....
príspevkov - 393

tousch
icon01.gif Žako a koupání - 10.03.2010, 08:57:18
Užívateľka

Já ji sebou beru taky do koupelny,taky jsem čekala(asi půl roku),že ji zvědavost při sprchování nedá a přiletí se podívat jestli voda není fajn.Ale nepřiletěla,takže 2x týdně jí vezmu na ruku,lehce přidržím na zádech druhou,a dám do sprchy,jinak by mi fnkla......a vlažnou sprchou ze všech stran ošplouchnu,při tom jí lehce zakrývám oči(aby jí tam nenastříkalo moc) a zároven vlastně přidržuji aby neuletěla a musím říct,že to takhle funguje a netváří se,že by to byla až taková hrůza.Po té sprše vždy radostně poskakuje a žbrblá......Zkoušela jsem taky rozprašovač(už od mala),ale byla z něho až agresivní.....Dobrovolně a sama od sebe se nám vykoupala ve dřezu jen jednou,to bylo na té nahrávce,nemohli jsme ji odtamtud ani dostat,ale zatím to nezopakovala.....
príspevkov - 21

Marienka
icon01.gif Žako a koupání - 10.03.2010, 09:53:19
Užívateľka

Presne ako Tousch...tiez nasu donesiem do kupelne, postavim do vane a ona drzi...nevyzera, ze by sa nejak tesila z toho, ale ani neuleti....zobrala to ako povinnost potom si este hodinu frfle popod nos kym sa susi a potom sa pucuje kym nieje upravena, modelka jedna
[size=8px]
príspevkov - 230

klaudia
icon01.gif Žako a koupání - 10.03.2010, 14:45:00
Užívateľka

Berta, nic si z toho nerob, nie si sama, ja mam takych čuňakov dokonca dvoch. O sprche mozem iba snivat, pretoze ich tam nedostanem vobec. Robim to rozprasovacom v klietke ale vzdy mi utekaju tak ich nahanam dokola a striekam vsade ked ich netrafim . Vobec neroztiahnu ani kridla, takze im ta voda len stecie po povrchu, neviem ci to ma vobec vyznam? Lebo tych drobnych pierok a prachu z nich ide vzdy rovnako vela a viete si predstavit co je v izbe pri dvoch "čuňakoch"
Vendy este ako tak drzi ked ju striekam, ale Drobec ten uteka viac a navyse je potom este viac agresivnejsi, utoci od zlosti do Vendy a keby mohol, tak mna rozkuše A dokonca ma minule uz aj Vendy po takomto kupani dobla, potvorka jedna.
príspevkov - 80

juli
icon01.gif Žako a koupání - 10.03.2010, 15:11:25
Užívateľka

ahoj.u nas je to tiez bieda.kupe sa len s mojim priatelom,aj to len vtedy ked sa mu chce.ked ma naladu,je shopny skocit aj do hlbokej vody,az je cely zmacany.no ked nema naladu,nedostanem ho do vody ani za nic.minule som mala mokru ruku,tak som ho ofrkala par kvapkami,odmenou mi bol taky zurivy nalet,aky som este od neho nezazila takze to uz radsej neskusam.teraz som mu dala misu s vodou,nech ma moznost okupat sa sam,no zatial sa k nej ani nepriblizil
príspevkov - 26

Karel II
icon01.gif Žako a koupání - 10.03.2010, 16:14:57
Užívateľ

Taky toho lumpa občas naháním rozprašovačem po kleci. Dělá potom uraženýho, ale vyžehlím si to tím, že ho vezmu ven z klece Když se sprchuje ve sprše, tak ho usadím na ukazováček a palcem přidržím jeho prsty aby neuletěl. Není z toho nadšenej, ale ani nasr..ej
príspevkov - 126

berta
icon01.gif Žako a koupání - 10.03.2010, 18:39:48
Užívateľka

Tak já ho dnes naháněla po kleci s rozprašovačem a odměnou mi bylo,když jsem ho pustila,že byl pěkně naštvaný a pořád se mne snažil štípnout,až se mu to povedlo-pacholkovi.Asi se opravdu naštval.Je už radši v kleci než se uklidní.Ale,asi z toho šoku,že měl na sobě vodu,začal jíst poprvé granule
príspevkov - 70

Marienka
icon02.gif Žako a koupání - 10.03.2010, 19:38:18
Užívateľka

Su to proste Cunata keby bolo na nich, kupu sa raz za pol roka
[size=8px]
príspevkov - 230

Braňo
icon22.gif Žako a koupání - 21.03.2010, 09:13:58
Užívateľ

Tak ja som to s kúpaním vyriešil razantne, keď som pochopil že rozprašovačom to nepôjde, zobral som milého žaka položil som ho do vane a sprchoval. Prvé dni som bol mokrý viac ja ako on , no po týždni-dvoch denného kúpania žako pochopil, že z vane niet úniku a tak rezignoval. Nebráni sa, no nie je mu to ani príjemné, beriete to však ako nutnosť, je s tým proste vyrovnaný. Takto sme sa dohodli a tak to aj už cca 2 roky funguje. O mesiac si mám ísť pre samičku, som zvedavý ako sa časom dohodnem s ňou predsa, žena je žena a tá sa nedá prevychovať tá sa dá len pochopiť. (vlastná životná skúsenosť)
príspevkov - 22

berta
icon01.gif Žako a koupání - 21.03.2010, 19:43:31
Užívateľka

A to tě neklovnul??????Já ho jednou namočila násilím,když mi přistál v kýblu se saponem a klovnul mne do krve
príspevkov - 70

Braňo
icon01.gif Žako a koupání - 21.03.2010, 21:41:44
Užívateľ

Nie nemal príležitosť, keď máš sprchu v ruke, nemá šancu a potom som ho zobral rovno z vane do starej osušky a to tak to tak nebolí. Áno snahu mal, ale cez tú osušku to ozaj bolí tak primerane. Rovno som ho šupol do klietky, tam sa trošku upratal a po čase som ho vypustil a to sme už boli zase kamaráti,lebo som ho pustil von.
príspevkov - 22

berta
icon01.gif Žako a koupání - 22.03.2010, 18:48:40
Užívateľka

Tak před dvěmi hodinami jsem Kubíka osprchovala ve vaně,kupodivu mne potom ani neklovnul,ale nadšený teda opravdu nebyl.Ale prokouknul!!!
príspevkov - 70

Vážka
icon01.gif Žako a koupání - 08.04.2010, 10:37:34
Užívateľka

Moja skusenost:
Rikovi sa do vane zrovna nechce, ale zistila som, ze sa upokoji, ked:

1) ma dobru vodicku. Ked ju ma moc studenu alebo teplu tak uteka prec. Najlepsie ked voda lahodi vnutornej strane zapastia - nepali ani nestudeni, potom je kludnejsi.

2) ho uistim, ze sa mu voda nedostane do nosika a ociek, vtedy neprska a neni znepokojeny. Odvazlivci mozu skusit dat dlan ku krku a zamedzit tak prskaniu vody na lysinky, oci a zobacik.

3) ked mu vodu a sprchu smerujem rovno k nemu a nie kolmo nad hlavu (chrbat), neboji sa cudzieho predmetu a neuteka, popr. si najprv naberiem vodicku do dlane, pohladim nou zakovi chrbatik a potom to uz ide.

4) este vacsmi je zako vo vani kludnejsi, ked si moze sadnut na nejake bidielko, drzadlo a.p. ako ked splasene pobehuje z jedneho konca vane na druhy.

5) po kupani ho zabalit do uteraka, trosku ho osusit (nedrhnut !), aby sa chudak trochu otriasol z "prvotneho" soku po kupani

No dobre, nie je to navod ako sa zbavit vrazednych ksichtov, pol dnovych zdutych zobakov, doklovanych ruk, ale aspon trochu to tym nasim pokakancom (a aj nam) ulahcit.

Milujem svojho žačíka
príspevkov - 18

Zmeniť fórum
Prejsť do okruhu:
-- pForum 1.30 / © Thomas Ehrhardt, 2000-2006 --

Vyhľadávač
Rýchle vyhľadávanie:

... citáty, vtipy ...
Poslaním od praveku bolo a zostáva loviť, nie vraždiť. Iba volovia si to pletú.
Náhodný obrázok
Komentáre: 0
© Coala, 2002 - 2010
top CSS Design by Müller WebSolution